A StrongFirst rendszer

SF & SFG

Pavel TsatsoulineAz SF a StrongFirst röviditése, az SFG jelentése pedig StrongFirst Girya. A rendszer kifejlesztője és vezető Instruktora Pavel Tsatsouline. Pavel korábban az orosz speciális rendőri és katonai egységek erőnléti edzője volt.

1998 óta az Egyesült Államokban él, ahol az orosz tradicionális Kettlebell edzésen alapulva létrehozta az RKC, majd 2012-ben az SFG oktatási és instruktori programját. Első könyvét a Kettlebell és a fizikai kondicionálás témakörében angol nyelven 2001-ben publikálta.

Az 1970-es években számos speciális katonai egység a karatét választotta közelharci rendszerének.A Hard Style rendszere ekkor született meg a Spetznazon belül, és került bevezetésre később minden más egységné isl. A Hard Style elindulásakor a Kettlebell edzés nem volt új a Szovjetunióban, hiszena korábbi cári Oroszországban közismert és elismert eszköz volt a testüket edzeni kívánók köreiben.

Legyen a testét edzeni akaró átlagember, elit sportoló vagy különleges egységnél szolgáló katona, egy biztos, hogy a Hard Style rendszer a lehető legjobb alapot nyújtja a használójának. Miért? A közel 500 gyakorlat elegendő muníciót ad arra, hogy a felkészítést végző edző bármely sportág esetén a lehető legjobb támogató gyakorlatot vesse be. És akkor még nem beszétünk az SFG módszertan rehabilitációs vagy prehabilitációs aspektusairól.

Pavel - aki korábban a Spetznaz erőnléti edzője volt - a Hard Style rendszerét fejlesztette tovább, és hozta létre a Russian Kettlebell Challenge rendszerét. És fejleszti tovább ma is vezető RKC oktatók segitségével. Az RKC vallja, hogy az erő, erőállóképesség, gyorsaság, robbanékonyság képesség, mely egész életünk során fejleszthető, tökéletesíthető. A tökéletesítéshez vezető legjobb módszer pedig maga a gyakorlás, mely legfontosabb eleme a minőségi mozgás elsősorban, és amelynek intenzitása másodlagos csak. Természetesnek vesszük, hogy a minőségi mozgásra épített edzéseink elképesztően növelik az erőt és erőállőképességet és vezetnek az optimális testalkat eléréséhez. Az RKC elsődlegesen alapelvekre épülnek, amelyek meghatározzák azt ahogy a Kettlebellel vagy maga az eszköz nélkül mozgunk. Edzésmódszereink folyamatosan finomodnak köszönhetően azon oktatóink különleges tudásának, akik eltérő sportági vagy rehabilitációs területről érkeznek.

Az SFG nem egyszerűen edzés kettlebellel. Az SFG egy összetartó közösség, ahol pontosan tudjuk minden apró eredmény gyakorlást, munkát, kitartást és precíz kivitelezést igényel. 

www.strongfirst.hu

Mai nap

  • Nincs edzés

Helyszín

Bcs, Kazinczy u. 31/B.
C épület, 1. emelet
Útvonal tervezés