Bemutatkozás

Nagy László, SFG1 Instuktor

Vizsgán, 2010.Hol is kezdjem? Kipróbáltam már egy pár sportot, de ez az egyszerű eszköz maradt legközelebb a szívemhez. Súlyzóztam, súlyt emeltem, judoztam, crossfitteztem. Nagyon szerettem mindet, de mindig volt valami, ami hátráltatott az edzésben, felkészülésben.

Amikor még súlyt emeltem, előfordult, hogy edzésen megsérültem. A sérülések akkor kezdtek elmúlni, amikor a hengert kezdtem el használni. A hengert a neten a crossfittes edzésterveket böngészve találtam. Majd jött a kettlebell. 2009. szeptemberében vettem meg életem első belljét. Egy gyönyörű Elite 16kg-ost, 24 kg-ost rendeltem, de nem volt, így maradtam a 16-osnál. Még szerencse!!

Az egyik pesti Instruktor barátomtól kezdtük elsajátítani az alapokat, októbertől. Sajnos Ő egyéb elfoglaltságai miatt, csak pár hónapig jött Csabára, de azután nem tudott többet jönni. Ami a lelkesedésemet nem csökkentette, sőt nyomtam ezerrel. Elkövettem azt a hibát, hogy csak a súly nagysága számított, a minőség nem igazán. Szerencsére még így sem sérültem meg, de a youtube-os videókat elnézve azt vettem észre, hogy az én mozgásom nem teljesen olyan, mint a többieké. Ekkor már jelentkeztem az RKC I-re. Valamit tennem kellett és ekkor jött a képbe: Varga Tomi. Az Amerikai focisok hívására jött Csabára.

Elkezdtük a mozgásom korrigálását. Ettől kezdve vagy Tomi jött Békéscsabára, vagy én mentem Szegedre. Hamar beláttam, hogy instruktor folyamatos felügyelete mellett lehet csak tökéletesen megtanulni az alapokat, máshogy nem. (Ezt még sokszor, sok mindenkinek el fogom mondani.)

Tehát 10 hónap felkészülés után álltam oda az RKC teszthez, 2010. augusztus 6-án reggel. Mesélt Tomi sok mindent, de azért izgultam rendesen.

Már nagyon sokan leírták előttem, hogy mi történt ezen a 3 napon. Fizikálisan fel voltam készülve, ebben biztos voltam, és szerencsére fejben is ott tudtam lenni végig. Ment a Snatch-teszt, volt VO2 max 15/15, 40 sorozat 24kg-val; swing hegyek, nyomkodtam nagyokat és sokat.

Ezen a 3 napon minden gyakorlathoz rengeteget tettek hozzá. Nemcsak a gyakorlatok helyes kivitelezését égették belénk, hanem azt is, hogy hogyan kell ezt megtanítani másoknak! Alig győztem jegyzetelni. Nagyon értik a dolgukat, hihetetlenül profik. Megfordultam már több edző keze alatt. De ezek az emberek nagyon mások. Rendkívüli élmény volt látni őket, ahogy oktatnak és ahogy a gyakorlatokat végzik. Rettentően sokat adott ez a 3 nap, elméleti és gyakorlati tudást egyaránt, amit az edzéseken tudok hasznosítani.

Teljesen máshogy gondolok már az edzésre. A minőség lett az elsődleges szempont. Nagyon sokat gyakorlok és kevesebbet edzek. Most kezdem az oktatást, és, amit a 3 nap alatt a fejünkbe véstek, a tanítványoknak is azt fogom továbbadni: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!

Köszi Tomikám a segítséget!

Mai nap

  • Nincs edzés

Helyszín

Bcs, Kazinczy u. 31/B.
C épület, 1. emelet
Útvonal tervezés